Świąteczna akcja charytatywna.

Z inicjatywy klasy 2c, z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia zorganizowana została w Szkole akcja dobroczynna dla chorych dzieci z Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Zabrzu oraz Oddziału Kardiochirurgii Śląskiego Centrum Chorób Serca. Tego typu wydarzenia są dla młodzieży nie lada wyzwaniem, ale udało im się obdarować ok. 40 dzieci na obydwóch oddziałach.

Gry planszowe, artykuły papiernicze, mnóstwo maskotek oraz domowe ciasto to nie wszystko. Liczył się gest, uśmiech, zainteresowanie, czułość i ciepło, o czym świadczą relacje naszych uczniów: „Widok dziecka cieszącego się z naszych darów bardzo mnie wzruszył”, „Rozdawaliśmy prezenty, nasze wypieki, bawiliśmy się z tymi dziećmi i to było niebywałe”, „Na pewno nie jest to łatwe przeżycie, ale szczęście tych dzieci sprawiło, że te chwile były wyjątkowe”, „Opłacało się, gdy widziałem szczęście tych dzieciaków...chociaż na moment”, „Polecam każdemu takie doświadczenie”. Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim zaangażowanym uczniom i nauczycielom.

• 20151217_124044_1
  • 20151217_110005_1