WYNIKI ! - XIV MKM dla GIMNAZJALISTÓW 'strzał w XLO'

1 kwietnia 2015r. w Państwowych Szkołach Budownictwa i X Liceum Ogólnokształcącym, odbył się XIV Miejski Konkurs Matematyczny - strzał w XLOdla uczniów szkół gimnazjalnych Bytomia i miast sąsiadujących, pod patronatem Prezydenta Miasta Bytom. W konkursie uczestniczyło 81 uczniów gimnazjów z 5 miejscowości: Bytomia, Siemoni, Ożarowic, Piekar Śląskich i Tarnowskich Gór.

Konkurs rozpoczął się o godz. 9.03. Uczestnicy, po zapoznaniu się z regulaminem konkursu i wysłuchaniu krótkiego koncertu Szkolnej Orkiestry PSB, zwiedzali 100.letni budynek naszej szkoły oraz Bytom :-) z tarasu widokowego mieszczącego się na dachu budynku, a także uczestniczyli w wykładzie ucznia klasy trzeciej X LO Sebastiana Gwoździa oraz nauczyciela PSB Bogdana Ciepłaka pt. „Jak różne symbole mogą przedstawiać te same dane – rzecz o pozycyjnych systemach liczbowych”. Następnie w auli szkolnej przystąpili do rozwiązywania "złośliwych" zadań konkursowych.

Oficjalne wręczenie nagród za wyniki indywidualne i dla gimnazjów za wyniki zespołowe, odbędzie się 30 kwietnia 2015r. w trakcie uroczystej akademii w auli Państwowych Szkół Budownictwa i X LO w Bytomiu. Laureaci (osoby, które zajęły miejsca od 1 do 12) zostaną powiadomieni indywidualnie.

Wyniki klasyfikacji indywidualnej:

1 miejsce:

Wojnar Martyna, Gimnazjum Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. ks. J. Szafranka w Bytomiu, Marta zdobyła 17 punktów i jest pierwszą laureatką, która wygrała nasz konkurs - Gratulujemy!

2 miejsce

Powęzka Tomasz (16 pkt.), Miejskie Gimnazjum nr 2 w Piekarach Śląskich, ul. Ks. Jerzego Popiełuszki 8

3 miejsce

Krawczyk Kamil (15 pkt), Gimnazjum Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi ul. Tarnogórska 2 w Bytomiu,

4 miejsce exe kwo: Sołtysik Sebastian, Bilek Dawid oraz Gnela Mateusz - wszyscy z Gimnazjum Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi ul. Tarnogórska 2 w Bytomiu i wszyscy zdobyli prawie 14pkt.

miejsce 5 i 6: Ziółkowski Stanisław - Publiczne Gimnazjum im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Siemonii oraz Kośny Adam - Gimnazjum nr 15, Bytom - Stolarzowice - zdobyli prawie 13pkt..

miejsce 7: Hypnar Julia - Gimnazjum Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi ul. Tarnogórska 2 w Bytomiu (12pkt),

miejsce 8 exe kwo:  Tylikowski Marek, Gaweł Arkadiusz oraz Potapski Kamil.

miejsce 9:  Staniecki Marek

miejsce 10:  Skalski Jakub oraz Uptas Sandra

miejsce 11: Wąsowicz Dominik, Musiał Anna, Lubos Julia

miejsce 12: Lechowicz Szymon

Dodatkowo miejsce 12,5: Pawełczyk Tomasz Bartnik Nikodem Stawiarz Bartek

I wreszcie wyróżnieni za ciekawe próby rozwiązań bądź primaaprilisowe komentarze oraz za "walkę" z zadaniami jak każdego roku

13 MIEJSCE zajęli WSZYSCY pozostali Uczestnicy !!!! Bacik Paweł, Bętkowska Martyna, Bittner Julia, Drzażdżyński Karol, Drzażdżyński Mateusz, Dworak Magdalena, Faber Patryk, Gaik Konrad, Gross Magdalena, Gwóźdź Patrycja, Haida Agata, Hernik Grzegorz, Jagoda Karol, Karch Jakub, Karcz Wiktoria, Kensy Natalia, Kloc Oskar, Kocot Krzysztof, Konrad Gaik, Kosubek-Martyniak Daniel, Kuziorowicz Oliwer, Lewandowski Wojciech, Łokas Aleksander, Maliniecki Bartłomiej, Mazur Michał, Mucha Kasjan, Nogaś Adam, Olszewska Martyna, Olszewski Tomasz, Osmańczyk Justyna, Perlak Sławomir, Perużyński Antoni, Pieniążek Marcin, Pietraga Adrian, Piwko Anna, Pluciński Kacper, Polowczyk Julia, Preficz Anna, Prymas Martyna, Przybylak Mateusz, Sadłos Bartłomiej, Salamon Błażej, Skraba Magdalena, Suszczewicz Mateusz, Synowiec Katarzyna, Szczepański Wojciech, Szrajer Szymon, Walkowiak Rafał, Wojsa Piotr, Wójcik Marek, Zabłocki Bartosz, Żakowska Aleksandra.

Należy jeszcze wspomnieć, że w czasie wykłady p. M. Wójcickiego odbywał się Quiz wiedzy architektonicznej, w którym I miejsce i prawie komplet punktów zdobył Piotr Wojsa, o jeden punkt mniej zdobyli: Krawczyk Kamil, Ziółkowski Stanisław, Staniecki Marek. Wąsowicz Dominik.

Wyniki klasyfikacji zespołowej dla gimnazjów:

1. Gimnazjum Nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. ks. J. Szafranka w Bytomiu, ul. Tarnogórska 2

2.  MG nr 2 Piekary Śląskie

3. Gimnazjum nr 15 w Bytomiu Stolarzowicach, ul. Kościuszki 4

4. Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr 5 im. J. F. Kennedy, GIMNAZJUM NR 14

• img_0727
  • img_0729
  • img_0854
  • img_0839
  • z
  • img_0855
  • img_0767
  • img_0772

Więcej zdjęć w galerii Justyny.

Komisja konkursowa =
S. Gwóźdź + B. Ciepłak + J. Holzheimer i inni.

Jeszcze raz GRATULUJEMY !!!
Dziękujemy wszystkim Uczestnikom Konkursu oraz ich Opiekunom.
Zapraszamy na następną jubileuszową 10(15) edycję konkursu, która odbędzie się już 1 kwietnia 2016r.

ORGANIZATORZY