Budowlani we Wrocławiu

23 maja 2016 roku pojechaliśmy na wycieczkę szkolną do Wrocławia. Wszyscy zebraliśmy się punktualnie o 6:20 przed szkołą. Wyruszyliśmy w drogę. Razem z nami pojechali: Pani Herudzińska, Pan Karnuszewicz oraz Pani Siwek. Około godziny 8:30 dojechaliśmy na śródmieście Wrocławia, gdzie zaczęliśmy zwiedzane od wysłuchania ciekawej prelekcji na temat Ostrowa Tumskiego i wrocławskiej Katedry. Później przeszliśmy się Mostem Zakochanych. Niestety nikt nie zawiesił swojej kłódki.

Następnie zobaczyliśmy Panoramę Racławicką, która urzekła nas swoją historią o pamiętnej bitwie pod Racławicami pod dowództwem Tadeusza Kościuszki.
Po lekcji historii udaliśmy się na lekcje biologi do jednego z największych Zoo w Polsce. Gdy daliśmy już spokój zwierzakom i pozwoliliśmy im iść spać, udaliśmy się na niezwykły pokaz tańczących fontann przed Halą Stulecia. A po tańcach zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie i czas wracać do domu!

Fryderyk

• w_07