Poranek wigilijny w PSB...

Oskar Bartoszek, Fryderyk Janota, Milena Kuropatwa, Jakub Fredyk, Bartłomiej Włodarczyk w adaptacji Opowieści Wigilijnej w PSB Bytomrozpoczęliśmy klasowymi spotkaniami, które uczniowie przygotowali w swoich świątecznie przystrojonych salach lekcyjnych.

Tym razem na deskach sceny Budowlanki obejrzeliśmy remake opowiadania Ch. Dickens'a pt. "Opowieść wigilijna". E. Scrooge XXI wieku to skażony chorobą konsumpcjonizmu, pozbawiony empatii biznesmen, który dopiero w obliczu śmierci dostrzega własną małostkowość i samotność. Przedstawienie zorganizowane przez uczniów różnych klas pod opieka artystyczną pana Sławomira Karnuszewicza ukierunkowało nas na to, co w obchodach Świąt Bożego Narodzenia jest najważniejsze, pamięć o innych ludziach, zwłaszcza o tych, będących w potrzebie.

W tym dniu ogłoszono również rozstrzygnięcie konkursu na Najżyczliwszego Nauczyciela PSB, którym został pan Joachim Holzheimer. Z kolei Najżyczliwszą Uczennicą okazała się Ewelina Kochanek (1 m). Zwycięzcom serdecznie gratulujemy!!!

• 15675659_742645389218191_7935509369832234348_o
  • 15675902_742644422551621_8587111460159498769_o