Turniej Finałowy Mistrzostw Szkoły w Piłce Nożnej.

Upalny czwartek minął pod znakiem piłki nożnej. Na Arenie Budowlanki rozegrano Turniej Finałowy Mistrzostw Szkoły w Piłce Nożnej.
W inauguracyjne  szranki stanęli przedstawiciele klasy 1c i 2c którzy rozegrali pierwszy półfinał. Obyło się bez niespodzianki, i drugoklasiści pokonali pierwszaków 5:2, dzięki czemu awansowali do finału imprezy. Drugi półfinał rozegrała klasa 2e i 3bc. Tutaj mecz był bardziej wyrównany i o tym kto awansuje musiały zadecydować rzuty karne. W tej konkurencji więcej zimnej krwi zachowali zawodnicy klasy 2e którzy zwyciężyli 3:2. Zanim jednak doszło do pojedynku o prym w szkole, przyszła kolej na mecz o 3 miejsce. W meczu o brąz, o jedną bramkę lepsi okazali się trzecioklasiści z 3bc którzy pokonali pierwszaków 3:2. Po tej ,,przystawce" na boisku pojawiły się najlepsze zespoły. Uważana za faworyta klasa 2e oraz ambitna ekipa z klasy 2c. Po znakomitym meczu zwycięstwo odniosła faworyzowana reprezentacja 2e pokonując rywali 3:1. Dzięki temu zwycięstwu klasa 2e obroniła tytuł z poprzedniego roku oraz zakwalifikowała się do meczu o SUPER PUCHAR  z reprezentacją nauczycieli.
Historia pokazywała  że  faworytem  tego prestiżowego meczu jest reprezentacja nauczycieli, która nie doznała porażki prawie od 10 lat. Tym razem jednak po formie jaką prezentowali zawodnicy 2e wielu fachowców upatrywało ,,czarnego konia" właśnie w ich ekipie. Mecz rozpoczął się pod dyktando  uczniów którzy do przerwy prowadzili już 4:1. Po takim wyniku nikt praktycznie nie dawał już szans panom zza biurka. Co jednak znaczy doświadczenie.. Nauczyciele podeszli do wysokiego pressingu zamykając Mistrzów na własnej połowie. Na efekty nie trzeba było długo czekać bo pod bramką strzeżoną przez Kacpra Kwietnia co chwilę się kotłowało. Nauczyciele wykorzystali trzy z wielu sytuacji podbramkowych i doprowadzili do remisu. O tym kto w geście tryumfu wzniesie Super Puchar miały zadecydować rzuty karne. W tych, więcej wyrachowania zaprezentowali nauczyciele i po zwycięstwie mogli świętować kolejny tryumf.

Skład reprezentacji klasy 2e: Bartek Dzionsko, Kamil Gajtkowski, Kacper Kwiecień Mateusz Bednarski, Adrian Celban, Leszek Mucha, Dawid Woźniak, Mateusz Wilgosz.
Trener: Wanda Franczuk

Reprezentacja Nauczycieli: Bogdan Ciepłak, Bogdan Dudziak, Michał Matuszczyk, Krzysztof Jarosz, Paweł Szczot, Sebastian Foszmańczyk, Marek Ślimok, Robert Konieczny, Sebastian Jarzębak
Trener: Anna Hyla
Asystent trenera: Józef Pyrk